Menu
您的位置:首页> 资讯中心> 设计前沿 > 精品案例>正文

2017Idea-Tops艾特奖最佳餐饮空间设计提名奖获奖作品-《大江户餐厅》

2018-01-040
导语:12月6日,2017第八届国际空间设计大奖——Idea-Tops艾特奖颁奖盛典在深圳龙岗盛大举行。来自中、美、英、法、意、俄罗斯、日本、荷兰、希腊、奥地利、克罗地亚等40个国家和地区,超1500位杰出设计师、专家学者、企业家、30个省市行业协会负责人莅临盛会,共襄盛典,见证全球设计界顶尖级荣誉的诞生。
《大江户餐厅》
《大江户餐厅》

     12月6日,2017第八届国际空间设计大奖——Idea-Tops艾特奖颁奖盛典在深圳龙岗盛大举行。来自中、美、英、法、意、俄罗斯、日本、荷兰、希腊、奥地利、克罗地亚等40个国家和地区,超1500位杰出设计师、专家学者、企业家、30个省市行业协会负责人莅临盛会,共襄盛典,见证全球设计界顶尖级荣誉的诞生。

      奖项类别:最佳餐饮空间设计提名奖

      获奖作品:《大江户餐厅》

      项目名称:大江户日式料理餐厅

      Name of project: Japanese restaurant of Dajiang River

      项目地址:中国.深圳

      Project address: China, Shenzhen

      项目面积:430平米

      Project area: 430 square meters

      竣工时间:2017

      Completion time: 2017

      设计主创:辛军

      Design Innovation: Xin Jun

      主要用材:灰漆、黑石、章纸纸、木饰面、竹子

      Main materials: gray paint, black stone, paper, paper, wood veneer, bamboo

      设计理念:云端的观景餐厅

      Design concept: a viewing restaurant in the clouds

辛军

      这是一家日式料理餐厅.位于深圳CBD位置酒店的55层,整个建筑外围是通透的落地幕墙,视野宽广,城市景观一览无遗,而这些比任何装饰都更美,更丰富,会随着天气的变化而变化,也随着时间的变化而变化,或晴、或阴,或云雾缭绕,或晚霞迷人,尤其在夜间更是星光璀璨,于是设计决定做一间云端的餐厅概念,把大部分的餐位设在窗边.把铁板烧台背对景观,然而客人则可正对着美景用餐.

      This is a Japanese restaurant located at the CBD position. Shenzhen Hotel 55 floor, the entire building is outside the landing transparent curtain wall, wide field of vision, the city landscape at a glance, and these are more beautiful than any decoration, more abundant, will change as the weather changes, but also changes over time, or fine, or cloudy or misty, or sunset charming, especially in the night is starry, then decided to do a design of cloud restaurant concept, most of the seats in the window. The Teppanyaki sets back to the landscape, but the guests can be opposite the beauty of dining.

      初入餐厅是一个竹廊,正对着则是现代日式的屏风墙,地面陈列着由山石水景组城的小景,通过竹廊后可到达用餐区,往右是刺身档及散座区,往左则是包间,大部分隔墙由木线加章纸纸做城,最精简的保留了日式文化的用材元素,同时以最简约现代的线条来做造形.墙身局部彩用手绘画加局部刺绣工艺,简约的日式做法更显精致优雅,营造出一种神秘而静谧的用餐氛围.

      The restaurant is a bamboo corridor, facing the screen wall is the modern Japanese, ground display by rocks waterscape city group scene, through the bamboo corridors after the arrival of the dining area, the right is the sashimi stalls and scattered at the left, is the most rooms, partition by line plus chapter paper do city. The most streamlined preserved timber elements Japanese culture, at the same time in the most simple and modern lines to form the wall. Local color hand painting and local embroidery, Japanese practice simple even more delicate and elegant, create a mysterious and quiet dining atmosphere.

精品推荐

设计名人圈

更多

  • 王五平
    民宿设计师阿森
    任清泉
    韩松
  • 陈朝辉
    洪忠轩
    王冠
    向宏
  • 马侠华
    王勤俭
    潘旭强
    吴文粒
  • 尺子设计
    袁静
    钟建福
    吴海
  • 刘建辉
    段剑文
    陈邵宁
    朱俊翔
  • 黄珍珍
    黄德胜
    邹春辉
    杜鸿业
  • 高先生
    孙宝宏

设计机构

更多