Menu
  • 当前位置:A963设计网> 参赛作品 > 办公空间 > M+M Creative Studio作品
    Edmunds.com网站公司总部大楼
    0 32
    设计者: M+M Creative Studio
    作品类别:办公空间
    Edmunds.com网站公司总部大楼说明:

     “Coming together is a beginning, staying together is progress and working together is success” – Henry Ford

     

    Our client’s brief was straight-forward … the CEO of this “Silicon Beach” automotive information company wanted a newly inventive space, focusing on his 600+ person team first and foremost … a space where they could collaborate, team, create, define, daydream, recruit, discuss, focus and ultimately work however and whenever they felt best fit their current assignments. Working with two floors totaling 145,000 SF we began our work. We started with the larger moves; first, we harnessed the perimeter of the existing rambling internal atrium as the circulation ‘expressway’ for both floors, second, we concentrated the larger meeting spaces throughout the 1st floor – anchored by a ‘main street’ of program/design elements – main entry, reception and ‘the hub’ (i.e. ‘hubcap’), their one and only coffee bar for their entire company) and third, because it was critical to the CEO for each team member to have their own individual desk (i.e. ‘parking spot’), the bulk of the 2nd floor is comprised of a plank-desking system that allows flex in linear feet per person where required, with additional smaller meeting rooms dispersed throughout and miscellaneous programmatic requirements such as quiet rooms (‘rest stops’) and the IT service desk (the ‘pit stop’).

    Necessity and pragmatism are the basis of design for any car (getting from point ‘A’ to point ‘B’), it is in the details that the designers strive to set each apart from the next – this is the very thinking that fueled and drove our entire team. Beyond the programmatic ease of use and neighborhood groupings, the design is meant to immerse all in the client’s newly branded world, eliciting motion through fluid shapes and shimmering materials, complete with ‘roadway graphics’ to assist in way-finding. Details include mounting two Corvettes (they turn in unison clockwise above the reception desk – because cars are meant to be in motion) above the mirror-polished stainless steel reception desk (a ‘1966’ [the year the company started] and a ‘2016’ [the year this project opened]) – a meaningful recognition of their past and future. Additional automotive design elements include a chrome hubcap chandelier, chrome exhaust pipes creating the backdrop texture for the welcoming/’on ramp’ monitor (playing loops of test track footage), a 1948 Cadillac (the coffee station from their very first office) re-imagined to be the happy hour bar and 2,472 individual ‘matchbox’ cars creating their ‘car’ logo.

    In addition, the 10,000 SF exterior central atrium was completely re-envisioned – a newly dynamic outdoor space with both larger social and more intimate spaces – connected to the adjacent interior spaces with over 130 LF of retractable glass doors. Inside the atrium itself, the multiple 15’ long raised linear planters (planted with lavender, jasmine and kangaroo paws) and gurgling water features – all run in parallel lanes (like cars seen from above on a super-sized highway), weaving among the embedded LED strip lighting that, like a highway at night, race and change color with a varying choreography.

     

    免责声明:A963设计网作品由网站注册会员发表,本网站对其作品的版权未作证实,对作品的原创性、真实性不作保证,也不承担由此产生的法律责任。未经本网站及作者授权,请勿转载。如对作品版权有疑议,请及时与我们电话联系:0755-83869208 QQ:4000168963

    相关设计作品

    更多>>

    材料品牌推荐